Ambachtelijk boeren zuivel

Greidelân zuivel is ontstaan door de passie voor het mooie product wat onze koeien ons leveren; een romige, pure melk vol gezonde voedingsstoffen. Wij gebruiken altijd de volle melk en houden de zuivel zo onbewerkt mogelijk zodat jij kunt genieten van smaakvolle en voedzame producten.

Wij hebben aandacht voor de natuur en onze dieren en hebben daarom gekozen voor het beter leven keurmerk. Onze koeien weiden minimaal 180 dagen per jaar in kruidenrijk grasland. Wij voeren voornamelijk gras en de brok die ze krijgen is VLOG-EU. Dit bekend dat al ons voer uit Europa komt en dus GMO vrij is. Onze dieren krijgen geen snijmaïs, soja of palm waardoor onze zuivel een gunstig omega 3-6 vetzuur patroon heeft en dat maakt de producten nog gezonder.

Voor de gezondheid van onze koeien hebben wij een voederhaag geplant met struiken die een medicinale werking kunnen hebben. Een koe weet zelf wat ze nodig heeft en zal intuïtief van de juiste stuiken eten. Voor meer biodiversiteit hebben we inheemse fruitbomen en struweel hagen geplant en zaaien we weilanden in met een kruidenrijk grasland mengsel. Een groot deel van onze weilanden beheren we voor de weidevogels. Ieder jaar maken we in de natuurlanden een plasdras waar insecten makkelijk overleven en daardoor een broedplek voor weidevogels ontstaat.

We melken met robots waardoor de koeien zelf kunnen kiezen wanneer en hoe vaak ze gemolken worden. De melk voor de zuivel tappen we rechtstreeks van de robot zodat deze nog warm en zo vers mogelijk is. Onze producten worden ambachtelijk bereid. De boerenvla bevat nog echte vanille, onze yoghurt en kefir krijgen de tijd om voldoende te fermenteren en ook ons eigen boeren ijs maken we met de beste grondstoffen. Iedere fles word met liefde gevuld. Alle melk die we niet zelf verzuivelen wordt verwerkt tot kaas van De Fryske, een kaasmerk die precies past bij onze idealen.

In de boerderijwinkel in onze authentieke zuivelkelder zijn de zuivelproducten verkrijgbaar maar ook vlees van ons eigen vee, de Fryske kaas en natuurlijk ons boeren ijs kun je hier vinden. We hebben steeds meer groente, brood- en graanproducten, streekproducten en cadeaus en stellen met liefde een mooi pakket voor je samen.

Scroll to Top