Boerderijwinkel

In onze authentieke zuivelkelder hebben we de boerderijwinkel gevestigd. De boterbakken waar vroeger de melk voor de boter in gegoten werd zitten er zelfs nog in. Het plafond is nog ‘vliegenblauw’ en wij proberen zoveel mogelijk authentieke elementen te hergebruiken.

Zuivel maken we in wisselende smaken: Yoghurt naturel en altijd een aantal verschillende vruchten yoghurts, kefir naturel maar ook bijvoorbeeld aardbeien of limoen-cactus kefir, ouderwetse vanille vla, hangop naturel maar ook met een laagje vruchten zoals kersen of stoofpeertjes, volle melk en af en toe een zuivel special zoals tiramisu hangop of chocoladevla. Kom langs in de winkel en laat je verrassen!

In de vriezer hebben we rundvlees van ons eigen vee maar er staat ook een vriezer voor ons eigen boeren Greidenlan ijs. Wist je dat iedere vrijdag middag de bakfiets er staat voor een vers schepijsje?

De Fryske kaas kunnen we vers voor je snijden maar hebben we ook voorverpakt. De stukjes âlde Fryske doen het heel leuk in een cadeaupakket, we stellen met liefde een voor je samen. Ook maken we prijspakketten voor lokale wedstrijden. 

Tijdens het uitspoelen van de hangop doeken merkte ik hoe zacht de handen ´s avonds waren. Daar moesten we wat mee doen en zo is ons eigen zuivelzeep ontstaan. Enkel onze hangop en pure toevoegingen zoals etherische olie maken een zachte zeep die voelt als zeep en lotion in een. 

De winkel is aangevuld met verschillende streekproducten zoals droge worst, nootjes, eieren, advocaat, thee, honing, jam, bier en mosterd. En wist je dat de Greidelân Granola gemaakt wordt volgens ons recept?

Laat je verrassen en kom een keertje langs, tot snel!

Scroll to Top