Boerderijwinkel

In onze authentieke zuivelkelder hebben we de boerderijwinkel gevestigd. De boterbakken waar vroeger de melk voor de boter in gegoten werd zitten er zelfs nog in. Het plafond is nog ‘vliegenblauw’ en wij proberen zoveel mogelijk authentieke elementen te hergebruiken.

We maken verschillende soorten zuivel: Yoghurt naturel en altijd een aantal vruchten yoghurts, kefir naturel en vruchten, ouderwets lekkere vanille vla en zo nu en dan chocolade vla, hangop naturel maar ook met een laagje vruchten en natuurlijk hebben we altijd verse volle melk en regelmatig chocolademelk. Kom langs in de winkel en laat je verrassen!

In de vriezer hebben we rundvlees van ons eigen vee maar er staat ook een vriezer voor ons eigen boeren Greidenlân ijs. Met mooi weer scheppen we een vers ijsje voor je maar er zijn ook bakjes om mee te nemen en we hebben zelfs de lekkerste ijstaarten met de feestdagen. Ons ijs staat bij verschillende lokale restaurants op de kaart en er is zelfs een Greidelân ijs salon die in de zomer dagelijks open is bij onze buren Farsk.

Melk die we niet zelf verzuivelen word verwerkt tot De Fryske kaas. Deze hebben we uiteraard vers van het mes maar ook voorverpakte stukjes. De stukjes âlde Fryske doen het heel leuk in een cadeaupakket die we met liefde een voor je samenstellen. Ook maken we regelmatig prijspakketten voor lokale wedstrijden. 

Groente en aardappel kan uiteraard niet ontbreken in de boerderijwinkel en daarom halen we die iedere week vers uit Sexbierum. De winkel is aangevuld met verschillende streekproducten zoals droge worst, nootjes, eieren, advocaat, thee, honing, jam, olie en azijn, bier, mosterd en wijn. En wist je dat de Greidelân Granola gemaakt wordt volgens ons recept? 

Ook hebben we een heerlijke zuivelzeep die gemaakt word van ons eigen hangop, een idee dat ontstaan is tijdens het uitspoelen van de hangopdoeken. Enkel onze hangop met pure toevoegingen zoals etherische olie maakt een zachte zeep die voelt als zeep en lotion in één.

Laat je verrassen en kom een keertje langs, tot snel!


Scroll to Top